Need help? Call us: +31 (0)545 28 3456

Transformer Symbols

Transformer symbols are used to give the user a quick insight in the most important parameters applicable for the transformer.

 • Kema Keur

  Kema Keur

  HET KEMA-KEUR MERK

  Transformatoren die zijn voorzien van het KEMA-KEUR merk zijn gewikkeld en getest volgens 
  de europese richtlijn EN61558.

  Daarnaast worden zowel de producten als de productielocatie regelmatig geinspecteerd door Dekra.

  KEMA-KEUR is erkend in heel Europa en biedt onbeperkte toegang tot heel veel andere markten wereldwijd.


 • ENEC

  ENEC

  HET ENEC KEURMERK

  Het kwaliteits keurmerk ENEC voor electrische apparaten en electro producten geeft aan, dat dit product voldoet aan EUROPESE (EN) veiligheids standaards en hiervoor is goedgekeurd door een "Certified Body".

   


 • EN61558

  EN61558

  Gewikkeld en getest volgens EN61558

  Dit geeft aan, dat de transformator is gefabriceerd en getest
  volgens de geldende voorschriften uit de europese norm EN61558.


 • UL/CSA approved

  UL/CSA approved

  UL/CSA KEURMERK

  Getest en gekeurd door Underwriters Laboratories. Deze keuring is vooral gericht op de Amerikaanse en Canadese markt. Dit product is goedgekeurd en draagt het UL en/of CSA keurmerk.


 • CE

  CE

  CE markering

  Dit geeft aan, dat het produkt voldoet aan de geldende normen en regels die voor dit product van toepassing zijn binnen de EER


 • IEC601

  IEC601

  Gewikkeld volgens EN60601-1

  Deze transformator is gewikkeld volgens EN61558 en EN60601-1 (IEC60601-1). Hierdoor mag deze trafo worden toegepast in medische ruimten als scheidingstrafo voor apparaten die niet aan deze medische norm voldoen.


 • 50/60Hz

  50/60Hz

  Geschikt voor 50Hz en 60 Hz.

  Deze transformatoren zijn geschikt voor een netfrequentie van 50Hz en 60Hz .


 • 115v

  115v

  Geschikt voor 115V en 230V toepassingen

  Deze transformator is uitgerust met twee gelijke primaire wikkelingen van 115V. Deze kunnen naar wens parallel- of serie geschakeld worden voor respectievelijk 115V of 230V toepassingen.


 • 230v

  230v


 • 400v

  400v

  400V transformator

  Deze transformator is uitgerust met één primaire wikkeling van 400V en kan daarom worden toegepast tussen twee fasen van het electriciteitsnet.

  Drie van deze trafo's kunnen in driehoek-schakeling worden gebruikt wanneer 3-fase gebruik is gewenst waarbij geen "nul" voorhanden is.


 • Thermal Cutout 120C

  Thermal Cutout 120C

  Ingebouwde zelfherstellende thermische beveiliging 120oC.

  Met dit symbool wordt aangegeven, dat het produkt is voorzien van een ingebouwde zelfherstellende thermische beveiliging. Deze zal aanspreken wanneer de sensor een temperatuur bereikt van 120oC. Nadat de sensor is afgekoeld zal deze weer terugvallen in zijn oorspronkelijke staat.


 • Thermal Cutout 130C

  Thermal Cutout 130C


 • RoHS Compliant

  RoHS Compliant

  RoHS Compliant

  Dit symbool betekent dat het product voldoet aan de richtlijn ter beperking van gevaarlijke stoffen (ristriction of hazardous substances) :
  Richtlijn 2002/95/EG van het Europees Parlement en de Raad van 27 januari 2003 betreffende beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur


 • dubbel geisoleerd

  dubbel geisoleerd

  Dubbel geïsoleerd

  Dubbelgeïsoleerd wil zeggen dat een produkt naast de gebruikelijke elektrische isolatie een zodanige constructie en behuizing heeft, dat er geen spanning kan komen te staan op aanraakbare, geleidende delen.

  Dubbel geïsoleerd wordt ook aangeduid met "Beschermings klasse II"


 • Isolating Transformer

  Isolating Transformer

  Scheidingstransformator of Isolatietransformator (Isolating transformer)

  Dit symbool geeft aan, dat de transformator is uitgevoerd met GALVANISCH GESCHEIDEN wikkelingen (scheidingstrafo).  Bovendien is de secundaire spanning HOGER DAN 50VAC.  Verder geeft dit symbool ook nog aan dat de trafo NIET KORTSLUITVAST is.


 • Safety Isolating Transformer

  Safety Isolating Transformer

  Veiligheidstrafo (Safety Isolating Transformer)

  Dit symbool geeft aan, dat de transformator is uitgevoerd met GALVANISCH GESCHEIDEN wikkelingen (scheidingstrafo).  Bovendien is de secundaire spanning NIET HOGER DAN 50VAC.  Verder geeft dit symbool ook nog aan dat de trafo NIET KORTSLUITVAST is.


 • audiograde

  audiograde


 • Magnetisch afgeschermd

  Magnetisch afgeschermd


 • Tapescreen

  Tapescreen

  Ingebouwd statische afscherming ("aardscherm").

  Een ingebouwd statische afscherming wordt aangebracht tussen de primaire en secundaire wikkeling en heeft tot doel de capacitieve koppeling tussen de wikkelingen op te heffen. Hierdoor onstaat een sterke filterwerking voor hoogfrequent storingen van het electriciteitsnet.

  Het aardscherm wordt naar buiten gebracht met een groen/geel gestreepte draad welke met aard-potentiaal dient te worden verbonden